Kdo jsme

Již několik let se v okolí Františkových Lázních objevují nadšenci s dobovou vojenskou technikou, která svým vzezřením budí zaslouženou pozornost. Stále častěji si nacházeli cestu na různé akce, ať už výstavy historických vozidel, rekonstrukce historických bitev z období druhé světové války nebo společné jízdy s podobně zaměřenými kluby z celé republiky. Ten pohled na kolonu plnou skvělých vozidel, jejichž rok výroby a technický stav mnohdy budí závist jejich daleko mladších a poruchovějších bratříčků, vezme za srdce každého kdo se byť jen trochu o tuto tématiku zajímá.
Postupem času se začali k jádru skupiny přidávat další a další zájemci, které spojuje neutuchající láska a zájem o veškerou dobovou vojenskou techniku, uniformy a vybavení armád, které se zúčastnili v první polovině 20. století nejkrvavější války v dějinách lidstva. Pomalu, ale jistě dostávalo konání této party konkrétnější podobu, až došlo k rozhodnutí založit KLUB VOJENSKÉ HISTORIE WALDSTEINIA. Název byl dlouho diskutován, neboť jsme chtěli aby byl snadno zapamatovatelný a nesměřoval k určité skupině. V současné době se snažíme o co nejhlubší poznání německé armády z období druhé světové války, ale

uvnitř klubu máme i příznivce americké armády z období vietnamské války či Bundeswehru. Mají tématické armádní batohy. Stejně tak jsme otevřeni i příznivcům české i sovětské armády. Samotný název byl převzat z botanických knih, neboť stejně se jmenuje květina objevená a pojmenovaná podle rakouského botanika Waldsteina.

Nejdůležitější výběr ze stanov naleznete zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *